Citroen


Zo af en toe gebruik ik citroen bij het bereiden van een maaltijd. Zo maakte ik eergisteren een tahine van pastinaak en kool en daar ging het sap van een halve citroen in. De andere helft deed ik gisteren in een soep met, jawel, pastinaak. Het lekkerste is om dan vers citroensap te gebruiken. Nu kwam dat ook precies goed uit want twee keer een halve maakt dat ik slechts een hele citroen hoefde aan te schaffen. Maar nu komt het. In deze citroen kwam ik geen pitten tegen. Niet eens eentje. Dat vind ik raar en verdacht. Mijn vraag is nu, hoe planten moderne citroenen zich voort?*
*) Stiekum had ik mij verheugd op citroenstekjes kweken zoals hier wordt voorgedaan. Helaas peanutbutter, ik moet een andere hobby verzinnen. 

4 gedachten over “Citroen”

  1. It's like seedless grapes and garden roses. (I'm old enough to remember grapes with seeds in them!) They have developed 'special' ones without pips and they get new plants by grafting pieces of the special ones onto the roots of an ordinary one.

Geef een reactie