Handige ouders

Het brandt wel vaker, dat lampje. Dat komt omdat ik de auto niet zo vaak gebruik. Zo staat deze nu alweer drie weken werkloos voor de deur. Maar vandaag moeten er veel boodschappen gekocht worden en is er werk aan de winkel voor de voiture. Het lampje is van de accu. Het ziet eruit zoals ik een accu zou tekenen vandaar dat ik dat weet. Meestal gaat het uit als ik de straat uit rij maar nu niet. Het blijft branden. Ik wil niet zeggen dat ik hier paniekerig van wordt maar rustig is anders. Vriend is naar zijn werk, mijn broer ook aan de arbeid en de handige buurman die zo goed auto’s kan opknappen is op dit moment nergens te bekennen. En het lampje blijft maar branden. Dan stuur ik de auto wel naar mijn ouders. Die zijn van de praktische en weten vast raad. Na de rotonde geef ik extra gas en ben nog nooit zo snel naar de vijftig kilometer per uur gegaan. Helaas kan dit maar op een kleine afstand en na de, snel naderende, volgende rotonde rij ik de straat van mijn ouders in. Het lampje geeft nog steeds een mankement met de accu aan. Ik zie dat mijn ouders niet thuis zijn want hun auto staat er niet. Daarbij brand er in hun huis geen enkel lampje. Na een, ik mag wel zeggen, perfect staaltje straatjekeren bedenk ik mij dat ik niet de enige ben die boodschappen moet doen en ik rij langs het donkere huis van mijn ouders. Op dat moment gaat het acculampje uit.

6 gedachten over “Handige ouders”

  1. Wij hadden dat laatste op Texel op de dag van vertrek: lekker vroeg opgestaan om de boot van 8 uur naar huis te nemen, wilde de auto niet starten. Bleek dat zo'n accu het na 10 jaar wel eens kan begeven…..

Geef een reactie